Restauracja Korona to nie tylko miejsce na kolację we dwoje, lecz również na celebrowanie najważniejszych dni w życiu każdego z nas.

Przyjęcia weselne, komunie, chrzciny czy też, konferencje, wystawne bankiety, i inne przyjęcia okolicznościowe, które zorganizujemy z prawdziwą przyjemnością. Panująca tu atmosfera, niezwykły styl i elegancja zaspokoi najbardziej wybredne gusta. A bogactwo smaku i przemiła obsługa dopełni całość tego miejsca.

Restauracja ze smakiem!

W naszej restauracji nie tylko czeka na gości wspaniałe polskie i europejskie jedzenie, ale również wyselekcjonowane alkohole oraz niezwykła karta win. To z pewnością wspaniałe miejsce na odpoczynek, rodzinny obiad czy lunch z dala od zgiełku centrum miasta Rzeszowa. Organizujemy imprezy wszelkiego typu, zarówno o charakterze służbowym, jak i rodzinnym. Menu dobieramy indywidualnie do gustów i potrzeb naszych Gości.

OTWARTE


Poniedziałek – Niedziela
10:00 – 22:00

KONTAKT


Tel.: +48 17 740 38 70
restauracja@hotelkorona.rzeszow.pl

Restauracja Korona zajmuje się organizacja przyjęć okolicznościowych.

  • Przyjęcia weselne;
  • Chrzciny i komunie;
  • Rocznice;
  • Spotkania towarzyskie;
  • Spotkania firmowe.

Dokładamy wszelkich starań, aby przyjęcie czy to weselne, komunijne czy chrzcielne było nie tylko profesjonalnie i perfekcyjnie przygotowane, ale także o to, aby było ono niepowtarzalne – idealnie dostosowane do Państwa potrzeb. Służymy radą i zapewniamy pomoc przy organizacji przyjęć mających na celu stworzenie niebanalnego spotkania.

To wszystko jest możliwe, bo nasza Restauracja to idealne miejsce dające poczucie smaku i zadowolenia. Pozwól nam przygotować dla Ciebie przyjęcie i poczuj się tego dnia wyjątkowo.

Jesteśmy otwarci na Państwa sugestie i propozycje.

Wolne terminy


Zadzwoń, zapytaj o wolne terminy w bieżącym roku

Tel.: +48 17 740 38 70

Przystawki

  • Tatar wołowy
  • Tatar z łososia
  • Śledź ze śmietanowo – chrzanową cebulką i śliwką w occie
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, mango i sosem jogurtowym curry
  • Sałatka z wędzonym łososiem, fetą i suszonymi pomidorami
  • Deska zakąsek: tatar wołowy, śledź z cebulką i śliwką w occie, pikle, smalec

Zupy

  • Bulion drobiowo- wołowy z kołdunami
  • Zupa cebulowa
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Dania mięsne

  • Makaron penne z kurczakiem i sosem z leśnych grzybów
  • Placki po węgiersku
  • Filet z kurczaka na puree z marchwi z kaszą jaglaną i zielonym groszkiem
  • Roladki ze schabu nadziewane bekonem z sosem z leśnych grzybów z kluskami śląskimi i surówką z kapusty
  • Kotlet schabowy z ziemniakami gratinate i kapustą zasmażaną
  • Polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym, babką ziemniaczaną i surówką z białej kapusty

Dania jarskie i rybne

  • Filet z sandacza z zielonym groszkiem, jogurtem ogórkowym i talarkami ziemniaczanymi
  • Łosoś z pieca ze świeżymi ziołami z ryżem i bukietem sałat z sosem vinegrette
  • Kotleciki z kaszy jaglanej i warzyw
  • Pierogi ruskie

Dania dla dzieci

  • Rosołek z makaronem
  • Kotleciki z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi
  • Naleśniki z serkiem i owocami

Desery

  • Brownie
  • Sernik z sosem brzoskwiniowym
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
  • Lody waniliowe z sosem malinowym