Dzień ślubu jest bardzo ważnym wydarzeniem w życiu każdego z nas i dlatego proponujemy Państwu organizację przyjęcia właśnie u nas w Restauracji Korona.
Restauracja przygotowana jest w sposób profesjonalny, zapewniając wszelkie wymagania i oczekiwania stawiane przez Państwa. Pragniemy, aby w tym szczególnym dniu zapewnić Państwu jak i waszym gościom pełen komfort oraz miłą atmosferę. Nasz szef kuchni i jego wyśmienite potrawy oraz profesjonalna i miła obsługa sprawią, że przygotowane przyjęcie będzie dla Państwa w tym dniu szczególnym wydarzeniem i na długo pozostanie w pamięci ucztujących jak i Młodej Pary.
Satysfakcja gości weselnych
Szanowni Państwo organizując przyjęcie za pomocą naszej restauracji możecie być pewni, że zaproszeni goście będą mieli okazję uczestniczyć w wspaniałym przyjęciu zapadającym na długo we wspomnieniach.
Dla młodej pary
Młodej parze proponujemy bezpłatny nocleg w stylowym apartamencie zarezerwowanym wyłącznie dla nowożeńców. Zorganizowane przez nas przyjęcie marzeń z pewnością będzie niezwykłą oprawą tego niepowtarzalnego dnia.
WOLNE TERMINY
Wolne terminy na przyjęcia weselne w 2019 roku. Zadzwoń, zapytaj o ofertę.
Tel.: +48 666 861 660
manager@hotelkorona.rzeszow.pl
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.
Hotel Korona to idealne miejsce na organizację przyjęcia weselnego. Piękne wnętrze
i wyśmienite menu połączone z zaangażowaniem personelu gwarantują przeżycie
niezapomnianych chwil w tym pięknym dniu. Każde przyjęcie rozpatrujemy indywidualnie i przygotowujemy ze szczególną troską.
W ramach naszej oferty zapewniamy Państwu:
- Indywidualnie ustalone menu;
- Klasyczną dekorację sali (świeże kwiaty, świece);
- Apartament dla Nowożeńców na noc poślubną ze śniadaniem;
- Bezpłatny parking monitorowany.
Ponadto oferujemy:
- Dla gości weselnych 30 % rabatu na pokoje hotelowe.
Cena od osoby na 2018 r. – 140 zł
Dzieci do lat 4 – bezpłatnie
Dzieci od 5 do 10 lat – 50 % ceny
Ogólne warunki realizacji wesela
- Przyjęcia weselne organizujemy na minimum 60 osób.
- Ostateczna liczba gości powinna być potwierdzona do 7 dni przed przyjęciem weselnym.
- Rezerwacji sali dokonuje się poprzez podpisanie umowy i wpłacenie zadatku w wysokości 1000 zł. Zadatek jest bezzwrotny i zaliczany na poczet płatności za przyjęcie.
- Na 7 dni przed weselem należy uiścić 40% szacunkowych kosztów. Pozostała kwota płatna jest w terminie do 2 dni po weselu.
- Oferta obowiązuje do dnia 31.12.2018 r.
Wolne terminy
Wolne terminy na przyjęcia weselne w 2019 roku. Zadzwoń, zapytaj o ofertę.
Tel.: +48 534 534 400
manager@hotelkorona.rzeszow.pl

Powitanie gości lampką wina musującego.
(Na życzenie gości powitanie staropolskie chlebem i solą).
Zupa
- Bulion drobiowo- wołowy z makaronem
- Krem porowo-serowy z wędzoną szynką
- Krem kalafiorowy z grzankami ziołowymi
- Krem pomidorowy z kluseczkami
Danie główne
- Schab faszerowany polędwiczką wieprzową z sosem kurkowym
- Rolada z indyka z musem z boczku z sosem śmietanowym
- Sakiewka z karczka prosięcia nadziewana warzywami
- Cygaretka drobiowa zapiekana z serem z sosem śmietanowym
- Plastry polędwiczki wieprzowej z brokułami w sosie serowym
- Schab nadziewany pieczarkami
Dodatek I
- Puree ziemniaczane
- Sezonowo ziemniaki z wody z koperkiem
- Ryż z zielonym groszkiem
Dodatek II
- Bukiet warzyw gotowanych
- Zestaw trzech surówek
- Pieczone warzywa w ziołach i maśle
Dla dzieci
- Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami i marchewką baby
- Paluszki wieprzowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchwii
Deser
- Pucharek owocowych rozmaitości w delikatnej galaretce z bitą śmietaną
- Szarlotka podana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- Aksamitny sernik z sosem brzoskwiniowym
- Lody z owocami sezonowymi i bitą śmietaną
Kolacja I
- Rulonik z kurczaka ze szpinakiem, serem feta na lustrze sosu serowego
- Medaliony polędwiczki wieprzowej z sosem grzybowym
- Steki z indyka na warzywnym ratatouille z sosem paprykowym
- Karkówka w aromacie tymianku z sosem pieprzowym
Dodatek I
- Talarki ziemniaczane
- Zapiekanka ziemniaczana
- Kasza kuskus
Dodatek II
- Surówka z białej kapusty z ogórkiem i sosem vinegrette
- Gotowane brokuły i kalafior w masełku
- Ratatouille warzywne
Kolacja II
- Bogracz wołowy z kluseczkami kładzionymi
- Ragout drobiowe z kurkami
- Węgierska zupa gulaszowa
Kolacja III
- Barszczyk czerwony z paluszkiem francuskim
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
Zakąski na zimno
Sałatki (3 rodzaje do wyboru)
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka z kurczakiem, mango i sosem jogurtowym curry podana na bukiecie sałat
- Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
- Sałatka na bukiecie z brokułów z prażonym słonecznikiem
- Sałatka neapolitańska z selerem i ananasem
- Pomidorki z mozarellą skropione balsamico
Mięsa pieczone (3 rodzaje do wyboru)
- Schab pieczony w ziołach
- Rolada z indyka z nadzieniem paprykowo- serowym
- Karkówka pieczona
- Rolada z indyka z orzechami w galarecie
- Roladki schabowe z nadzieniem staropolskim
Półmiski wędlin
Inne zakąski (3 rodzaje do wyboru)
- Roladki serowe z wędzonym łososiem z sosem miodowo- musztardowym
- Śledź z cebulką chrzanowo- śmietanową i śliwką w occie
- Jajka w sosie tatarskim
- Wrapy naleśnikowe z suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem feta
- Galaretka drobiowa
- Suszone śliwki owinięte chrupiącym boczkiem
- Szparagi zielone w szynce przewiązane szczypiorem z sosem francuskim
Owoce
Napoje gorące
- Kawa, herbata (bez ograniczeń)
Napoje zimne
- Soki owocowe i woda mineralna w dzbankach – bez ograniczeń
- Coca cola, fanta, sprite – po 1 butelce 0,2l na osobę
- Kawa mrożona, herbata mrożona – po 1 szt. na osobę
Na Państwa życzenie przygotujemy dodatkowo
- Stół staropolski (wędliny wiejskie, salceson, kiełbasa wiejska, boczek, smalec domowy, pajdy chleba, ogórki kiszone, marynowane grzybki i papryka, żeberka w miodzie, mix pierogów, pieczony pasztet, kapusta zasmażana, bigos ) – 1500 zł
- Płonący udziec wieprzowy podany z kapustą zasmażaną – 500 zł
- Fontanna czekoladowa z owocami – 1200 zł
- Poprawiny w atrakcyjnych cenach od 50 zł/os. (zupa, danie główne, deser, napoje)