Dzień ślubu jest bardzo ważnym wydarzeniem w życiu każdego z nas i dlatego proponujemy Państwu organizację przyjęcia właśnie u nas w Restauracji Korona.

Restauracja przygotowana jest w sposób profesjonalny, zapewniając wszelkie wymagania i oczekiwania stawiane przez Państwa. Pragniemy, aby w tym szczególnym dniu zapewnić Państwu jak i waszym gościom pełen komfort oraz miłą atmosferę. Nasz szef kuchni i jego wyśmienite potrawy oraz profesjonalna i miła obsługa sprawią, że przygotowane przyjęcie będzie dla Państwa w tym dniu szczególnym wydarzeniem i na długo pozostanie w pamięci ucztujących jak i Młodej Pary.

Satysfakcja gości weselnych

Szanowni Państwo organizując przyjęcie za pomocą naszej restauracji możecie być pewni, że zaproszeni goście będą mieli okazję uczestniczyć w wspaniałym przyjęciu zapadającym na długo we wspomnieniach.

Dla młodej pary

Młodej parze proponujemy bezpłatny nocleg w stylowym apartamencie zarezerwowanym wyłącznie dla nowożeńców. Zorganizowane przez nas przyjęcie marzeń z pewnością będzie niezwykłą oprawą tego niepowtarzalnego dnia.

WOLNE TERMINY


Wolne terminy na przyjęcia weselne w 2019 roku. Zadzwoń, zapytaj o ofertę.

Tel.: +48 666 861 660
manager@hotelkorona.rzeszow.pl

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.

Hotel Korona to idealne miejsce na organizację przyjęcia weselnego. Piękne wnętrze
i wyśmienite menu połączone z zaangażowaniem personelu gwarantują przeżycie
niezapomnianych chwil w tym pięknym dniu. Każde przyjęcie rozpatrujemy indywidualnie i przygotowujemy ze szczególną troską.

W ramach naszej oferty zapewniamy Państwu:

  • Indywidualnie ustalone menu;
  • Klasyczną dekorację sali (świeże kwiaty, świece);
  • Apartament dla Nowożeńców na noc poślubną ze śniadaniem;
  • Bezpłatny parking monitorowany.

Ponadto oferujemy:

  • Dla gości weselnych 30 % rabatu na pokoje hotelowe.

Cena od osoby na 2018 r. – 140 zł
Dzieci do lat 4 – bezpłatnie
Dzieci od 5 do 10 lat – 50 % ceny

Ogólne warunki realizacji wesela

  1. Przyjęcia weselne organizujemy na minimum 60 osób.
  2. Ostateczna liczba gości powinna być potwierdzona do 7 dni przed przyjęciem weselnym.
  3. Rezerwacji sali dokonuje się poprzez podpisanie umowy i wpłacenie zadatku w wysokości 1000 zł. Zadatek jest bezzwrotny i zaliczany na poczet płatności za przyjęcie.
  4. Na 7 dni przed weselem należy uiścić 40% szacunkowych kosztów.  Pozostała kwota płatna jest w terminie do 2 dni po weselu.
  5. Oferta obowiązuje do dnia 31.12.2018 r.

Wolne terminy


Wolne terminy na przyjęcia weselne w 2019 roku. Zadzwoń, zapytaj o ofertę.

Tel.: +48 534 534 400
manager@hotelkorona.rzeszow.pl

Powitanie gości lampką wina musującego.

(Na życzenie gości powitanie staropolskie chlebem i solą).

Zupa

  • Bulion drobiowo- wołowy z makaronem
  • Krem porowo-serowy z wędzoną szynką
  • Krem kalafiorowy z grzankami ziołowymi
  • Krem pomidorowy z kluseczkami

Danie główne

  • Schab faszerowany polędwiczką wieprzową z sosem kurkowym
  • Rolada z indyka z musem z boczku z sosem śmietanowym
  • Sakiewka z karczka prosięcia nadziewana warzywami
  • Cygaretka drobiowa zapiekana z serem z sosem śmietanowym
  • Plastry polędwiczki wieprzowej z brokułami w sosie serowym
  • Schab nadziewany pieczarkami

Dodatek I

  • Puree ziemniaczane
  • Sezonowo ziemniaki z wody z koperkiem
  • Ryż z zielonym groszkiem

Dodatek II

  • Bukiet warzyw gotowanych
  • Zestaw trzech surówek
  • Pieczone warzywa w ziołach i maśle

Dla dzieci

  • Panierowane kotleciki z kurczaka z frytkami i marchewką baby
  • Paluszki wieprzowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchwii

Deser

  • Pucharek owocowych rozmaitości w delikatnej galaretce z bitą śmietaną
  • Szarlotka podana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
  • Aksamitny sernik z sosem brzoskwiniowym
  • Lody z owocami sezonowymi i bitą śmietaną

Kolacja I

  • Rulonik z kurczaka ze szpinakiem, serem feta na lustrze sosu serowego
  • Medaliony polędwiczki wieprzowej z sosem grzybowym
  • Steki z indyka na warzywnym ratatouille z sosem paprykowym
  • Karkówka w aromacie tymianku z sosem pieprzowym

Dodatek I

  • Talarki ziemniaczane
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Kasza kuskus

Dodatek II

  • Surówka z białej kapusty z ogórkiem i sosem vinegrette
  • Gotowane brokuły i kalafior w masełku
  • Ratatouille warzywne

Kolacja II

  • Bogracz wołowy z kluseczkami kładzionymi
  • Ragout drobiowe z kurkami
  • Węgierska zupa gulaszowa

Kolacja III

  • Barszczyk czerwony z paluszkiem francuskim
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą

Zakąski na zimno

Sałatki (3 rodzaje do wyboru)

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka z kurczakiem, mango i sosem jogurtowym curry podana na bukiecie sałat
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Sałatka na bukiecie z brokułów z prażonym słonecznikiem
  • Sałatka neapolitańska z selerem i ananasem
  • Pomidorki z mozarellą skropione balsamico

Mięsa pieczone (3 rodzaje do wyboru)

  • Schab pieczony w ziołach
  • Rolada z indyka z nadzieniem paprykowo- serowym
  • Karkówka pieczona
  • Rolada z indyka z orzechami w galarecie
  • Roladki schabowe z nadzieniem staropolskim

Półmiski wędlin

Inne zakąski (3 rodzaje do wyboru)

  • Roladki serowe z wędzonym łososiem z sosem miodowo- musztardowym
  • Śledź z cebulką chrzanowo- śmietanową i śliwką w occie
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Wrapy naleśnikowe z suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem feta
  • Galaretka drobiowa
  • Suszone śliwki owinięte chrupiącym boczkiem
  • Szparagi zielone w szynce przewiązane szczypiorem z sosem francuskim

Owoce

Napoje gorące

  • Kawa, herbata (bez ograniczeń)

Napoje zimne

  • Soki owocowe i woda mineralna w dzbankach – bez ograniczeń
  • Coca cola, fanta, sprite – po 1 butelce 0,2l na osobę
  • Kawa mrożona, herbata mrożona – po 1 szt. na osobę

Na Państwa życzenie przygotujemy dodatkowo

  • Stół staropolski (wędliny wiejskie, salceson, kiełbasa wiejska, boczek, smalec domowy, pajdy chleba, ogórki kiszone, marynowane grzybki i papryka, żeberka w miodzie, mix pierogów, pieczony pasztet, kapusta zasmażana, bigos ) – 1500 zł
  • Płonący udziec wieprzowy podany z kapustą zasmażaną – 500 zł
  • Fontanna czekoladowa z owocami – 1200 zł
  • Poprawiny w atrakcyjnych cenach od 50 zł/os. (zupa, danie główne, deser, napoje)